Apartmani Hrvatska

Rivijera Šibenik

apartmani šibenik, murter, zaton... Apartmani Hrvatska - Rivijera Šibenik Croatia Apartments - Sibenik Riviera

Kornati    Šibensko-kninska županija omeđena je planinom Dinarom i morem. S obalne strane proteže se od Rogoznice na jugu do Pirovca na zapadu. Taj neobično razveden obalni i otočni pojas predstavlja Rivijeru Šibenik, a svojom ljepotom posebno se ističe skupina od 125 otoka, otočića i nadmorskih grebena - Nacionalni park Kornati.

Šibenik    Šibenik je upravno središte županije, dok su gradovi Knin i Drniš središta Dalmatinske Zagore, poznata po bogatoj povijesti i arheološkim nalazištima. Knin je, također, grad heroj Domovinskog rata, a Drniš je postao asocijacija za vrhunsko vino i pršut. Nacionalni park KrkaNedaleko Knina izvire rijeka Krka koja Šibensko-kninsku županiju prepolavlja na dva dijela, pa se čini kao da županija pripada i Sjevernoj i Srednjoj Dalmaciji. Krka na svom gornjem toku stvara prirodne fenomene zaštićene kao Nacionalni park Krka. Dalje se ulijeva u Prokljansko jezero, pa u more. Na tom putu poznata turistička odredišta su Skradin, Raslina, Bilice i Zaton (vidi: Zaton apartmani).


Primošten    Turistička orijentacija županije osigurala je smještaj za veliki broj turista. Hoteli Solaris Šibenik poznato su turističko naselje 7km udaljeno od Šibenika. No turizmu je orijentirano i ovdašnje stanovništvo pa je mnogima iznajmljivanje privatnog smještaja (vidi: Šibenik apartmani) važan usputni biznis koji poboljšava budžet domaćinstva. Prvić ŠepurineMnogi građani, naime, rade u šibenskoj privredi, a primjerice Primošten, Prvić Luka ili Prvić Šepurine (Šepurina) njihova su druga destinacija u kojoj su, u vlastitoj kući, uredili apartmane za iznajmljivanje turistima.Murter    Poznata odredišta turista nisu samo spomenuti Primošten ili Prvić Luka. Otok Murter (vidi: Murter apartmani) poznat je nautičarima iz cijeloga svijeta. Ribolov, marine, brodogradilišta, turizam, usko su vezani uz Murter i Betinu (vidi: Betina apartmani). BetinaA za one koji vole biti bliže kopnu, zapravo pola na kopnu, pola na otoku, odlična destinacija je Tisno u kojem se otok Murter s kopnom spaja pokretnim mostom. Stotine privatnih kuća i apartmana (vidi: Tisno apartmani) na raspolaganju su gostima.


Pirovac    Na putu prema Murteru, Tisnom, Jezerima i Betini (najveća naselja otoka Murtera), s druge strane zaljeva, u cijeloj svojoj dužini vidi se Pirovac. Smješten na najzapadnijem dijelu Šibenske rivijere, Pirovac je odlično polazište za čak tri nacionalna parka: Kornati, Krka i Paklenica.

Žirje    Ljubitelji mirnijeg ugođaja zasigurno će izabrati otok Žirje. Osim udaljenosti od civilizacije, Žirje krase brojne skrovite uvale-kupališta. Iako je dio otoka asfaltiran, vozilo ovdje nije potrebno, ali su bicikli svakako dobrodošli. Brojne staze i vidikovci raj su za rekreativce i bicikliste, ali i za one koji imaju vlastitu brodicu ili one koji naprosto žele istinski odmor uz pjesmu cvrčaka (vidi: Žirje apartmani).

    Na ovom mjestu smo u okviru projekta prezentiranja turističkih destinacija Hrvatske saželi djelić Sjeverne Dalmacije. Brojne druge destinacije Šibenske rivijere i Šibensko-kninske županije možete potražiti na stranicama Info Adriatic - Apartmani Hrvatska, kojima se zahvaljujemo na ustupljenim materijalima.