Vodice

o mjestu i smještaju

Vodice Vodice su najpoznatije turističko mjesto Šibenske rivijere. Smještene su u širokom zaljevu na obali i 11km sjeverozapadno od
Šibenika. Ovo malo turističko mjesto sa ca 10 000 stanovnika je poznato po svojoj raznolikoj turističkoj ponudi, živosti, čistoći mora i ljepoti plaža.

    Plaže su dugačke oko 5-6km, tako da tijekom ljeta u Vodicama i u moru uživa do 40000 gostiju iz cijelog svijeta. Plaža - VodiceVećina plaža ima plavu zastavu što je odraz čistoće mora. Vodice su pune raznih sadržaja. Sportski su uređene biciklističke staze, škole za ronjenje i jedrenje, teniski tereni, mini golf tereni, tereni za odbojku na pijesku, iznajmljivanje čamaca, jet-skia banana pedalina...

    Zbog svog položaja Vodice su idealna polazna točka za izlete u naše poznate NP Krku i Kornate.  Arhipelag Kornata je pravi nautičarski raj s posebnim morskim eko sustavom, suhozidima, maslinicima, utvrdama, kastelima. Nacionalni park Krka krasi znamenitih 7 sedrenih slapova, kanjoni, raznolik biljni i životinjski svijet, raznoliki krajolici i nedirnuta priroda, te posebni povjesni spomenici: franjevački samostan na otoku Visovac i manastir Krka. Svakodnevno se iz centra Vodica organiziraju izleti s brodovima do tih zadivljujućih prirodnih ljepotica Jadrana.

 Vodice - Tribunj4km zapadno od Vodica je staro ribarsko naselje Tribunj poznato po zbijenim kućama i uskim ulicama na prastarom otoku spojenom starim mostom s kopnom. Tribunj je poznat i po tradicionalnoj trci magaraca.
    Grad Šibenik, administrativno sjedište županije, smješten je 11km sjeveroistočno. To je stari grad zaklonjen s puno otoka, a pogled od grada prema moru čini jednu od najljepših panorama na Jadranu. Grad pun starih građevina od kojih su posebne Katedrala Sv Jakova, Kneževa Palača iz 13-14 st., Gradska Vijećnica, Biskupska Palača iz 15 st., Tvrdava Sv.Mihovila, Tvrdava Sv.Nikole... Kod grada bogate povijesti utiće u more i jedna od najljepših Hrvatskih rijeka Krka. Kao atrakcija za one željnih adrenalina se na Šibenskom mostu izvode bunging-jump skokovi iznad mora.

Zabava tijekom večeri i noću u Vodicama je zajamčena zbog mnoštva kafića, barova, starih mediteranskih konoba, restorana sa odličnom domaćom kuhinjom, te morskim delicijama. Na rivi sa dugačkom šetnicom ljubazni domaćini svaku večer priređuju bogat zabavni program. Ugodan boravak gostima čine ulični svirači, Dalmatinske klape, plesovi kulturno-umjetničkih društava. Za noćnu zabavu se brinu 3 disko kluba uključujući i nadaleko poznatu Hacijendu, čija vrata su otvorena do ranih jutarnjih sati.

    Za ljubitelje kulturne baštine preporučujemo da posjete galeriju Strikoman, galeriju Crkve Sv.Križa, Muzej pomorske tradicije, te Akvarijum s morskim zanimljivostima. Kulturne znamenitosti Vodica su Crkva Sv.Križa na poluotoku Punta iz 15 stoljeća, Crkva Sv.Ivana u Rakitnici iz 1455-te, Utvrda Gradina za obranu Vodica, te Arauzon rimsko naselje ispod brda Velika Mrdakovica.

Ovo su samo neki od razloga zašto posjetiti Vodice, zato dođite i uvjerite se sami u ljepotu ovog malog mjesta sa velikom turističkom tradicijom.Apartmani Vodice

 

Apartmani Ivanović, Vodice

U naselju Stablinac nalazi se kuća obitelji Ivanović s 2 apartmana. Apartmani Ivanović su od glavne plaže i hotela Imperial i Olimpia udaljeni 700m, tj. 5-7minuta laganog hoda.

 

 

Apartmani BakmazApartmani Bakmaz - apartmani u obiteljskoj kući u mirnijem dijelu Vodica, 500 m udaljenom od plaže i 600 m od centra mjesta.Više o ovoj destinaciji i više smještajnih kapaciteta možete pronaći na stranici Vodice.

Tražilica apartmana