Split

apartmani u splitu

Split - Bačvice    Split je grad za kojeg splićani ponosno ističu da je najlipši grad na svitu i na najboljoj lokaciji najlipše obale u Mediteranu. Danas moderan i urban grad, prije 1.700 godina započeo je svoj razvoj kao ljetnikovac cara Dioklecijana. Palača je zaštićeni spomenik kulture pod UNESCO-m, među najznačajnijim dijelima kasnoantičke arhitekture u svijetu. Ona i danas živi i u svom krilu čuva žitelje Splita, turiste, brojne putnike i namirnike.

    Prošetajte Cardom i Decumanusom, osjetite dušu drevnoga grada. Vidjeti ćete Palaču, kamenu, osunčanu, obgrljenu morem. Ovdje vam svaki kamen govori, Perstil vam priča davnu priču, a Podrumi zovu u svoju hladovinu.

    Grad leži podno planina Mosor i Kozjak koji ga štite od hladnih kontinentalnih vjetrova, ovdje poznatih kao bura, grad je koji ima svoju rijeku Cetinu s izvanredno kvalitetnom vodom, prekrasan pošumljen rt Marjan, koji jednom stranom gleda na sedam Kaštela, a drugom, južnom stranom, zakriljuje gradsku luku poput velikog prirodnog lukobrana.

    Gradska luka može primiti i najveće putničke brodove, no s novouređenom Rivom koju omeđuju zidine Dioklecijanove palače, daje Splitu neizbrisiv rimsko-dalmatinski malomještanski pečat. Ovaj dio Splita toliko je lijep, da nije neobično vidjeti strane turiste, posebno Japance, kako sjede na Rivi i crtaju uokolne palme s poznatim znamenitostima: Duždevu palaču, crkvu Sv.Frane, zvonik Sv.Duje, Srebrna vrata i slično. Odmah do luke nalazi se autobusni i željeznički kolodvor, pa dolazak i prijevoz turista do apartmana ne predstavlja nikakav problem. Sam centar grada predstavlja Peristil, centralni trg u Dioklecijanovoj palači. Uokolo je sve prepuno restorana, kafića, muzeja i ostalih sadržaja kako za starije goste, tako i za mlađe.

    Ljeti se u gradu organiziraju Ljetne igre, kulturna dramska, glazbena i ostala zbivanja pod patronaštvom gradske uprave, koja su nadaleko cijenjena. Nakon što dan provedu u sunčanju na plažama i potom u mnogim restoranima s vrsnom domaćom hranom (riba, rakovi i školjke, agilnije turiste čeka razonoda na mnogobrojnim sportskim terenima kojima grad naprosto vrvi: tenis, nogomet, košarka, badminton, te mnogobrojni morski sportovi kao ronjenje, skijanje, i ostalo. Split je iznjedrio mnoge svjetski poznate sportaše u raznim sportovima i slovi kao najsportskiji grad na svijetu. Navečer se zabava može nastaviti bez većih napora, jer Split je urbana cjelina puna i noćnih sadržaja.
Apartmani Split

Apartmani Curavić     Tri novouređena studio-apartmana na najpoznatijoj splitskoj plaži, na bačvicama. Detaljnije: apartmani Curavić


 

Apartman Matković - trosobni renovirani apartman smješten u sjevero - istočnoj kuli Dioklecijanove palače, u samom centru grada.